Låt dina tankar ta form

Det är ofta jag stöter på tankens kraft fenomenet på den dimmiga häxkonstens väg. I vissa sammanhang där visualisering och tankens kraft förringas till *lull lull* och new age flumm där häxkonst har förvridits till självhjälp. Men ändå talar de som besitter mångårig kunskap om hur viktigt det är med att rikta tanken rätt. Och vikten i rena tankar riktade mot andra.

Jag tror i häxkonstutövande sammanhanget på det som fungerar, jag vill helt enkelt finna det som ger verkliga resultat. Här menar jag beprövade recept och beprövade ingredienser i ett visst syfte. Och jag tror att symboler, örter, kristaller och recept har en helt egen magisk inneboende natur. Alltså att de verkar och fungerar utan att utövaren nödvändigtvis är särskilt beläst eller unik i sina magiska krafter och gåvor. Är man dock beläst och innehar en djupare kunskap och talang kan man precis som en kulinariskt skolad kock åstadkomma en gastronomisk smakupplevelse med samma ingredienser i receptet istället för att det bara blir ”jättegott”. Men i slutändan faller det ändå på bra/rätt ingredienser, ett beprövat recept och ens egen insats.

Hur skulle det då se ut om den bittra deprimerade kocken bara slänger ner varge ingrediens i pajen med ett plask och skakar så att allt faller omkull? Kocken tänker säkerligen att han vill att det ska smaka gott men att det förmodligen blir skit av det och är redan rädd för alla beställningar som skickas tillbaka in i köket. Hur stora chanser har han att lyckas med den inställningen? På dessa vis tror jag att självhjälp och häxkonstutövande hör ihop.

För att återkomma till tankens makt: Den kan göra stora förändringar. Vår hjärna är egentligen ganska dum och lättlurad. Den är programmerad och utlöser kroppliga reaktioner när den känner igen en situation. Vanligt är det vid scenskräck, prestationsångest, mörkerrädsla, arbetsintervjuer och med barn då ett simpelt ord startar en stark reaktion.

Har man börjat trampa en stig av tankar och kännslor förknippade till vissa händelser, kommer hjärnan automatisk att gå den vägen när den känner igen situationerna. Till slut blir det en motorväg och det kommer att gå så snabbt att vi inte förstår varför vi "gör så" eller låser oss i vissa sammanhang.

Har man börjat trampa en stig av tankar och kännslor förknippade till vissa händelser, kommer hjärnan automatisk att gå den vägen när den känner igen situationerna. Till slut blir det en motorväg och det kommer att gå så snabbt att vi inte förstår varför vi "gör så" eller låser oss i vissa sammanhang.

T ex: Du ska göra en straffspark och sistän gick det rent av kasst. Alla buade, du fick tunnelseende, handsvett och det enda du kunde tänka på var jävla skit, det här går aldrig. Du har redan sett i ditt inre hur du missar och när du sparkar den förbaska bollen gör den precis som du hade tänkt. Nedslagen går du sedan hem och suger på den bittra förlusten några timmar till, om och om igen i huvudet ser du händelseförloppet.

Nästa gång du står i samma situation kommer din hjärna automatiskt sammankoppla dessa händelser med dåtidens resultat. Du kommer att få tunnelseende igen, handsvett och du kommer redan att ha missat målet 100 gånger i ditt inre. Därav kommer du antagligen att verkligen missa målet – än en gång. Rent procentuellt minskar man själv sina chanser när man gör såhär.

Ett annat exempel är de som får scenskräck efter att ha förudmjukats offentligt på en scen eller i ett klassrum. Båda dessa ovanstående exempel ger blockeringar och trauman. Bara med tankens kraft. För så fort hjärnan känner igen situationen börjar den skicka ut signaler till kroppen (tunnelseende, handsvett, darrningar, lock för öronen) detta går mycket fort och det är inte alltid vi förstår vad som händer.

Skulle vi klart och tydligt trampa en stig i hjärnan då vi visualiserar framgång och ha en tydlig realistisk och mätbar målsättning skulle vi lyckas fler gånger.

Skulle vi klart och tydligt trampa en stig i hjärnan då vi visualiserar framgång och ha en tydlig realistisk och mätbar målsättning skulle vi lyckas fler gånger.

Skulle vi då till exempel inte låta svåra situationer få fäste i oss ” Oj den missade visst målet, Jaha? var det jag som sköt?” ”ha ha ha , ja det var roligt” och sedan verkligen släppa det skulle nästa gång vi hamnar i liknande situationer inte var lika färgade av dåtidens förlust. Och då skulle vi med störta säkerhet lyckas fler gånger än vi misslyckas.

Och här kommer den positiva spiralen in, den gyllene cirkeln. Positivt attraherar positivt.

Detta har ingenting med häxkonst att göra utan hamnar mer under kategorin självhjälp. Men det ena borde inte utesluta det andra. Därför ville jag skriva om tankens kraft – för den kan flytta stora berg och få dig i mål 80 gånger av 100. Så tänk på dina tankar, hur du tänker dom, gå inte och mal ett misslyckande om och om igen. Men lyckas du så sug på den länge – för det är du värd. Och när du gör ett öppna vägar arbete eller annat arbete så visualisera det tydligt för även om formler hjälper dig på traven måste du vara i rätt riktning med.

Så hjälp dig själv och tänk positivt. (ja, jag vet hur det lät =)

Annonser