Rening av ditt hem och dig – Negativitet, onda ögat och förtal

Det onda ögat känner säkerligen många till. Det hör till skrock kategorin för de flesta. Men ändå upplever många att de blir dränerade och tungsinta av vissa människor, på arbetsplatsen och i andra sociala sammanhang. Det onda ögat är en mild form av en förbannelse som kastas på en oftast omedvetet av andra personer genom avundsjuka, skvaller och förtal och av andra starka känslor och tankar gentemot en. Det kan också heta ond tunga eller ont håg – att någon har ett illvilligt sinne gentemot en.

När man får det mot sig och när det sprider sig kan man känna sig tömd på kraft, tung i sinnet och lite deprimerad. Det är inte heller helt ovanligt att få huvudvärk och en kliande (ibland smärtsamt ilande/värk) känsla i rygg och nacke, får man ett riktigt ont öga emot sig, eller ond tunga kan folk börja bemöta en som att man var insmörjd i skit och man kan rentav känna sig sjuk.

I vårt samhälle där vissa normer värdesätts och eftersträvas men inte ännu har eller kommer att uppnås av alla, kan det onda ögat kastas på den som har det verderbörande suktar efter men inta har själv, ofta omedvetet.

Att vara Modstulen, nedsatt eller förgjord skapar också starka energi dräneringar, fast mer åt förbannelse hållet och är rent av förödande för allt vad makt, mod och möjligheter heter.

Det är inte heller ovanligt att man har bäddat för det själv. Genom att sitta i en kris som skapar mycket oro och tungsinthet, det kan också vara bra anledningar att rena sig och en bra anledning för att städa ut hemma, så att det inte samlas på hög. Exempelvis kan tunga tankar rent av äta av en själv och man kan ha ett ont öga gentemot sig själv.

Hur som haver, får något av ovanstående fortgå kommer du till slut inte att se början på eländet och bli färgad av det som kommer att leda till att du själv skapar oönskade situationer utan att kunna se det, påverkad av det du har på dig. Här gäller det att städa och tvätta precis som du städar ditt hem och tvättar dina kläder och kropp. Och efteråt arbeta med att öppna vägar och skapa ett flöde igen. Både på magisk väg och genom rent praktiska val i vardagen.

Ibland är vi faktiskt våra värsta fiender, en förbannele kan kastas av personen själv, gudomar, väsen, helgon och andra personer. Det är inte heller så ovanligt tror jag att man kastar det (onda ögat alltså) på familjemedlemmar.

Med det sagt vill jag också säga: Bli inte paranoid, när det är gjort (eller upprepade gånger gjort), så släpp det. Det är gjort, nu är det bra. Gå inte och leta efter anledningar som inte alltid existerar. Behåll ett kritiskt tänkande och inkluderar endast en rutin rening när du exempelvis ändå städar.

Känner du att du lider av negativitet/ondska runtom dig eller i ditt hem, då kanske detta kan hjälpa dig på traven.

Många bär skyddsammuletter så som: krusifix, fatimas hand, pentagram, davids stjärna, hartass, en runa, helgon medaljonger, hajtand, innefattade kristaller i smycken eller andra beskyddande symboler som passar i ens trosriktning/kultur. Trots att vissa symboler har en inneboende beskyddande natur eftersom de har använts i det syftet i många århundraden fungerar det bäst i samkland med ens egna tro och kultur – och har ofta samma räckvidd som ens tro tillåter. Därför är det viktigt att välja den symbol du själv har tro till. Det fungerar för många mot psykiska attacker och är inte placeboeffekten. Jag tror att man sluter sin aura/energikropp genom att ha tro till att man är under beskydd, på det viset har får det onda inte samma fäste. Har du en djupare kännedom av magi kan du impregnera/väcka din skyddsamulett med ett syfte.

Man kan också skydda sitt hem och de som bor där med diverse talismanet eller en Häxflaska.

Hagstone, Holystone, Fairy stone anses även ha beskyddande egenskaper mot onda ögat men även mot nattmaran. Häng en Häx sten i ett rött yllegarn ovanför din säng för att slippa mardrömmar eller oönskade nattliga besök. Läs mer om stenarna HÄR

Renande bad – är ett utmärkt sätt att rena sig på och för att avlägsna förbannelser och onda ögat att liksom dra giftet ur sig i vattnet. Vattnet skall vara ljummet utan att bli obehagligt kallt men inte varmt. I det häller man tre flaskor mörkt öl och en matsked salt, rör om motsols, sitt en stund och doppa hela dig flera gånger, badet skall vara i åtta minuter. Gå upp ur badet utan att torka dig och be psalm 21 innerligt och ärligt eller be om befrielse och rening med egna ord. Det badet används för att avlägsna förbannelser av både mild (onda ögat) och starkare grad. Har du bara en dusch så häll flaskorna över dig och skrubba dig med saltet. görs bäst avtagande måne vid gryning.

Ett annat bad innehåller Vin – Livets vatten – Aqua Vita som görs ungefär en gång per år. Stå i badkater eller duschen och häll en flaska över huvudet på dig, låt det rinna ner över din kropp. Uppfriskande för kropp och själ, dock inte avlägsnande.

Saltskrubb kan man använda för att skrubba sig själv med och avlägsna alla dåliga influenser man har plockat på sig under dagen. Det renar mer än din hud. Har du bara bordsalt så kan du använda det, ta ca 2 msk salt och lika mycket bakpulver/bikarbonat för att exfoliera och om du har känslig hud. Detta är ett sätt jag verkligen rekommenderar, helst en gång i veckan och huden blir silkesmjuk.

Jag gör mitt eget skrubbsalt, blanda 1 dl grovt havssalt med 2 msk färsk rosmarin och ½ dl olivolja. Förvara i en gammal rengjord hårinpackningsburk. Det är bra för huden och tvättar en ren från negativitet. Men det kan vara väldigt oljigt så tvätta dig med vanlig hudtvål efteråt. (också ett bra recept!)

Ägg är ett gammalt och väl beprövat medel för att rena sig, avlägsna onda ögat, andra förbannelser och blockeringar, ägg absorberar och övertar. Ta ett rått ägg och be över det om intentionen/fader vår, rulla det motsolt över och runt hela din kropp eller stryk. Börja högst upp på hjässan avsluta med tårna, gör det långsamt och omsorgsfullt, använd flera ägg om du behöver. Släng ägget genom att göra sönder det mot insidan av toalettstolen/i en rinnande bäck och spola väck det. Alternativt kasta bort på en korsväg och gå utan att se dig om – Detta sätt har fungerat för många och har en lång brukshistoria.

Pysanka - Traditionellt målat i symmetriska labyrinter användas som andefällor i hus då de fångar demonerna som bor i mörkret. I detta fall är det målade ägget upphängt som en talisman

Pysanka – Traditionellt målat i symmetriska labyrinter användas som andefällor i hus då de fångar demonerna som bor i mörkret. I detta fall är det målade ägget upphängt som en talisman

Pysanki – Traditionellt målade påskägg i målade symmetriska spiralformationer används för att fånga illvilliga väsen boende/gömda i ett hus. Äggen fungerar med sina målade labyrinter som andefällor och detta är vanligast att utföra med välsignade ägg. Man kan också placera ordinära råa ägg med en förbön i de fyra hörnen av ett rum i en vecka och sedan kasta dom som i ovan beskrivning.

För att rena ditt huvud från tunga tankar och stress ta ett rått ägg och skriv ditt namn på det med en spritpenna. Lägg ägget i ett vanligt dricksglas med kranvatten. Nu för du glaset runt ditt huvud tre gånger. Börja varven från pannan – till vänster- runt- och till pannan igen. Nu håller du glaset högst över ditt huvud och går runt hemma. Detta upprepas i sju dagar, och förvara ditt glas högt, helst i ditt sovrum under tiden. När tiden är ute häll vattnet i toalettstolen och gör sönder ägget mot stolens insida. Spola bort alltsammans. Rengör glaset ordentligt, med salt eller ammoniak innan du använder det igen.

För att rena/stilla ditt hem – Torka av allt med saltvatten (en ordentlig näve), blanda i färsk pressad citron, fast ännu hellre ammoniak (använder du ammoniak så skippa citronen och använd bara med salt). Detta är dessutom bra för bakterie motverkan och för att döda lukter. Men Stillar även ett hem på många vis. Tänk såhär: allt skapar kännslomäsiga minnen, energiminnen detta kan fläcka sig på möbler, väggar, människor mm som ett lager damm eller kvarglömda dammråttor av en själv och andra som har bott där förut.

Måste man bryta riktigt tunga ”saker” eller om man inte har gjort en ordentlig rening förut så städar man ur ordentligt, putsar alla fönster, torkar allt, speglar, dörrar, bakom skåp och så moppar man från innersta rummet ut genom ytterdörren. Detta gör man tre gånger och helst tidig morgon, vattnet häller man i toastolen eller sparar lite och kastar ut på en korsväg, vänder sig och utan att se tillbaka och går därifrån. Sedan fokuserar man på att fylla på med glädje, harmoni och kärlek. Man kan baka, sätta på musik, ha kalas osv…detta fungerar inte som andeutdrivning, men när atmosfären är fjäderlätt och glad så har det som många skulle kategorisera som ”ont” eller ”negativt” ha svårare att trivas.

Om du vill skydda dig när du sover mot psykiska attacker och annat finns det ett enkelt sätt att sova med vatten. Man fyller ett glas med vatten man sätter bredvid sängen, på en hylla över – men nära. Fyll det med vanligt kran vatten och vattnet skall absorbera negativa energier, tankar och ha en renande effekt- förstärk effekten med en nypa kamfer i vattnet. Morgonen därpå tar du glaset med handen du inte använder till att skriva med och häller ut i toalett stolen  skölj ur tre gånger och häll det i toalett stolen med. Upprepa varje natt för lugnare drömmar och drick aldrig ur glaset.

Att tvätta en person eller utrymmen med röken av olika örter förekommer i många kulturer

Att tvätta en person eller utrymmen med röken av olika örter förekommer i många kulturer

Det är inte dumt att blanda ammoniak och salt i moppvattnet när man städar, det avlägsnar dåliga energier som samlas hemma. Börja i rummet längst in i huset/lägenheten och avsluta med hallen och dra över ingångströskeln.

Att rena med rökelser är också vanligt och fungerar väl, mot mindre besvär, om man vill bryta större mönster, eller riktigt fastetsade känslominnen så måste man tvätta ur hemmet ordentligt, inte bara använda latmansrökelse.

Om du vill skydda hemmet och de som bor i det kan en häxflaska vara ett alternativ.

När ett hem är stillat/rent  kan man bränna en rökelse i det rum som familjen vanlightvis umgås i. Bland lika stora delar av kaffe, pulveriserad vitlök och brunt socker (farinsocker). Lägg på rökelsekol och tillför ca ½ tsk åt gången.

Efteråt kan man tända en rökelse på jasmin eller kanel (se receptet nedan) som främjar kommunikation bland familjemedlemmarna, för ett bättre fungerande familjeliv. Detta är bäst med barn i hushållet, som kan behöva prata om sina problem mer öppet och finna lugnet i hemmat.

Att häftigt koka upp vatten i en kastrull och tillsätta 2 generösa msk kanel bryter tung negativitet, främjar tillväxt, kommunikation och harmoniserar ett hem, det är även bra för ekonomisk tillväxt. Låt vattnet koka häftigt en stund och tillsätt vatten allt eftersom det kokar bort. Koka tills doften har spridit sig i hela hemmat. Det går även bra att bränna en rökelse på kanel.

Ett annat sätt är att baka kanelbullar!

Sätt på lite Feel Good musik och låt dofterna sprida sig.

Om man lider av mycket stress, otäcka mardrömmar eller andra negativa vardagliga svårigheter ska man utföra den metoden man har valt enligt rutin t ex en gång i veckan, lördag kl 12.00 i minst tre gånger. Att rena och tvätta ur ett hem är alltid bäst avtagande måne, strax före gryning eller tidig morgon.

Dessa lösningar bör tillämpas efter att man har kontaktat sjukvården eller likande för respektive problem och ifall ovanstående medel inte fungerar.

Läs även:

När man får besök av de döda

Vad är negativ energi eller ondska?

// Häxhem