Utföra ljusmagi – Introduktion

Denna text är skriven av mig och står för mig personligen och den kunskap jag har här och nu. Jag kan inte svara för andra eller hur andra gör.

Lämna aldrig levande ljus tända utan uppsikt!

Att använda levande ljus i ritualer och besvärjelser går långt tillbaka i tiden, eller rättade sagt att använda elden. I gamla egypten har man funnit bivaxljus långt före kristus och ljus är återkommande i nästan alla religiösa cermonier förknippade med bön, önskan och välsignelse.

Redan på stenålder dansade man och sjöng kring elden och skådade in i den för att få se en glimt av framtiden. Idag tänder vi inte brasor mitt på vardagsrumsgolvet men nästan alla tänder levande ljus hemma. Om det så är för att skapa en trevlig stämning, minnas en avliden släkting eller på födelsedagstårtan för en önskning. Ljusmagi förknippas med elementet eld en av naturens grundpelare. Eld magi är vanligt idag, då stearin varken är dyrt eller sällsynt.

Ljusmagi i sin enklaste form består av att önska sig innerligt och släcka ljuset för att sedan inte berätta om sin önskan förrän den har slagit in.

Ljusmagi i sin enklaste form består av att önska sig innerligt och släcka ljuset för att sedan inte berätta om sin önskan förrän den har slagit in.

Modellen är uppbyggd på följande sätt:

*Avsikt

*Kvantitet och tidsram

*Kompelement –symboler,färg,olja,kristaller mm

*Personlig representation

*Tid, plats och placering

*Ramsor, bön och visualisering

Genom att kombinera flera/alla av ingrediensera  från varge under-rubrik kan du skräddarsy din egen ritual eller förstå uppbyggnaden av en färdig du vill utföra, och få den starkaste mest versamma magin som passar dig bäst. Som ett tillägg vill jag skriva att man inte behöver kasta en wiccansk cirkel före all magi. Ljusmagi kan vara precis så komplicerat eller okomplicerat som du vill ha det.

Din avsikt och önskan

Du bör tänka på olika saker när du utför ljusmagi. Först och främst Avsikt; vad skall din magi åstadkomma? Beskydd, pengar, allmän tur, kärlek, insikt,bli av med en fiende, arbete? Blanda inte ihop alla dessa saker utan håll dig till en precis önskan/avsikt i en ritual. Söker jag kärlek ristar jag in det det ordet uppifrån och ner på ljuset etc.

Kvantitet och tidsram

När du har bestämt avsikt är det dags att bestämma hur själva utförandet skall se ut.  Först skall du bestämma hur många ljus du skall använda. Och storleken på dom. En återupprepande ritual med ett ljus behöver ett blockljus medan i en engångsritualer lämpar sig mindre smalare ljus bäst. Vill jag ha en koncentrerade enskild önskan använder jag ett ljus, detsamma för att avväpna en fiende.

För personlig utveckling kan man arbeta med veckodagernas betydelse som nyckelord för den personliga utvecklingen/personliga mål, som t ex måndag för intuition, tisdag för avlägsnandet av hinder osv. Antingen upplagt som ett vitt ljus man tänder i sju dagar en stund eller sju mindre ljus man tänder varge dag med passande färg för varge dag.

Vill man uppnå en större förändring med en längre tidsram kan man använda ett större ljus som man tänder varge dag en specifik tidpunkt ett X antal dagar eller en och samma dag i veckan en specifik tidpunkt  i ett X antal veckor med samma mål/avsikt. Det är en återupprepande ljusritual med ett ljus och ett specifikt mål/avsikt.

För att dra till mig kärlek i en relation skulle jag tex använda två ljus. Ett för att representera mig och ett för att representera den person jag vill attrahera till mig. Detsamma för relationsproblem eller familjeproblem ett ljus för dig och ett ljus för den andra personen, samt försoning attribut.

Betydande komplement

Exempel för attrahering av kärlek, rosa ljus och romantiska blommot etc

Exempel för attrahering av kärlek, rosa ljus och romantiska blommot etc

Förutom själva elden skall du kombinera upp det hela med fler ingredienser, runor och tarotkort kan vara somliga av dom.

Vilken färg skall ljuset ha för att spegla din avsikt? Vilka örter/oljor skall du klä ljuset med? OBS: ljuset skall vara oanvänt och rakt igenom färgat i den färg du har valt, helt vanliga vita ljus går bra, vid förbannelse brytning är välsignade ljus inhandlade från kyrkan bra. Vilka kristaller lämpar sig bäst för din avsikt? Vilka gudar, gudinnor eller helgon vill du be om hjälp?

Rena först ditt ljus med saltvatten eller källvatten genom att dra en blöt trasa eller papper nerifrån och upp.

Ett exempel är om jag vill attrahera till mig kärlek skulle jag välja ett rosa eller rött ljus, rista in nyckelordet ”kärlek” och kanske ett hjärta. Jag skulle smörja in det med olivolja och rulla det i en kryddblandning av ingefära,kanel och rosmarin eller använda liknande eteriska oljor (lite kroppsvätska för lust kanske med). Vid foten av ljuset skulle jag lägga rosenkvarts kristaller och rosenblad, jag skulle be Freja om hjälp med att förverkliga min magi och tillföra kärlek i mitt liv. Som ett exempel…

För pengar, dollartecken, grönt ljus, vegetabilisk olja, basilika, alruna, kanel osv…

Här kan du läsa ett exempel av ett Solarbete för öppna vägar framgång och tur.

Du skall själv kombinera färger, örter, dofter, oljor, symboler och kristaller efter din avsikt.

För att dra till dig någonting smörjer du in ljuset uppifrån och ner (från veken till botten) medsols i cirkelrörelser. För att avlägsna (fördrivningsmagi) smörjer du in ljuset nerifrån och upp i motsolsrörelser.

Man kan också stöpa sina egna ljus med växter som främjar ens tänkta verkan. Vid fördrivning vänd upp och ner på ljuset och gör rumpan till veken, är också en bra metod.

4 (2)

Personlig representation

Om ditt ljus skall representera en person, som t ex dig själv eller om ljusmagin är med avsikt till en annan person finns det olika tekniker du kan använda för att förtydliga vem ljusmagin avser. Det gör du genom ett fotografi som står närvarande, göra ett hål du lägger ett hår eller naglar av personen/dig i som du tillsluter med stearin, rista in personen namn och födelsedata, stjärntecken på ljuset bredvid nyckelordet för avsikten.

Skall du dra till dig en person med användning att två ljus, Ett som representerar dig (hår, namn, födelsedata) och ett för den person du vill dra till dig skall du klä ljuset med de egenskaper den personen du vill attraheta skall ha. För en okänd fiende skriv” min fiende” på ljuset.

Plats, Tid och Placering

Ta hänsyn till veckodagar, tid på dygnet och månfaser som är passande för din avsikt.

Utför ljusmagi tidig morgon för det nya, växande, ungdomliga och för nya möjligheter och insikter.

Middag (mitt på dagen) för glädje, lycka, bra energi och framgång.

Skymning för ett avslutande och för att avlägsna.

Midnatt lämpar sig bra för allt magisk arbete i stort.

Personligen tycker jag om att se skillnad på Solarbete och Månarbete.

När det kommer till placering innebär det var du placerar ditt ljus och hur. Man kan ställa det i mitten/bredvid en mandala som passar din avsikt, ett pentagram, skapa en uppställning av de fyra elementen eller strö en cirkel med salt/aska/örter runt ljuset.

Jag är förtjust i treenigheten, triangeln som altaruppställning runt arbetsljuset/ljusen.

Kalla entiteten som du vill skall hjälpa dig – gtlöm inte offergåvan , klä ljuset i de oljor,örter och dofter du har valt, tillför personligt spår och nyckelord. Placera ut kristallerna du har valt och sedan strö en skyddande cirkel runt det hela/treenighetscirkel.

Upprepande ritualer bör utföras samma tid på dygnet eller samma dag i ett bestämt antal dagar eller veckor. Detta för att sätta det i system både i ditt egna psyke och i etern.

Visualisering, ramsor och böner

Som i allt annat magisk arbete är det viktigt att vara fokuserad på det du vill uppnå, din avsikt. Du kan skriva din egen ramsa för det, be en bön och/eller visualisera att din önskan/avsikt sker. Känn det med hela din kropp. Söker du till exempel framgång inom arbete så känn dig framgångsrik när du ber om det eller visualiserar det, koppla inte in tvivel eller negativa kännslor. Lägg ner din själ i det så att säga och res energi med den metoden som passar dig. Det kan vara sång, ramsa, dans eller annan energisk aktivitet. Vid Kärleksmagi kan man ju resa energi på ett mer sensuellt sätt. Tänk på att rikta energin oavsett meton i det magiska arbetet, ladda det så att säga.

När du är färdig med allt ovanstående och tänder ditt ljus så be om en förändring i den astrala sfären som ger resultat i den fysiska världen. Be eldens kraft bära fram din önskan stark och leda den rätt. Be elden eliminera de hinder som står i vägen för din önskan.  Eller en annan ramsa eller bön du har skrivit för ditt endamål/fått. Fördjupa dig i ditt arbete.

Efter ljusmagin

När du har utfört din ljusmagi bör du göra dig av med ingredienserna och rena de ingredienser du vill ha kvar. Genom rening bär de inte kvar energin av ritualen, så om din avsikt inte var att göra en talisman behöver du göra det, rester efter solarbeten kan sparas på en bra plats. Annars, det som förmultnar ges till naturen (helst vid en korsväg) och det som inte gör det slängs.

Om du vill återuprepa en ritual ett speciellt antal dagar förvara ljuset på en speciell plats, blanda inte ihop ljuset med oanvända ljus eller tidigare använda ljus i en annan ritual.

Meditation och Visualisering med ljusmagi

Genom att sätta dig i skräddarställning i ett mörkt rum med ett ljus framför sig kan vara en bra start för visualisering och meditation.

Slappna av och se på ljuset, känn hur varm lågan är, den utsöndrar värme och sprider ljus, en av naturkrafterna. Lika viktig för vår utveckling som farlig. Den kan hjälpa liv och orsaka förstörelse. Fördjupa dig i det medan du har ljuset framför dig. Se in i lågan och försök att ta in elden i dig, elden som är så helig i de flesta gamla natur religioner.. Vara i harmoni med den och känna den inom dig. Låt alla intryck förknippade med lågan komma.

Om du vill visualisera blundar du och medan du håller alla de kännslor inom dig försöker du se ljuset i ditt inre med alla dina sinnen. Känna värme, se ljuset, känna lukten. Gör bilden stark så den till slut existerar helt oberoende av dig.

Det krävs lite övning med det går. Det är en bra nybörjarteknik för visualisering och meditation. Sedan kan man utveckla meditationen med avsikt med hälp av representation och nyckelord.

//Häxhem

Annonser