Svartkonstbok – gratis läsning online

Här kan du läsa en av de svenska gamla svartkonstböckerna och en Islänsk svartkonstbok från 1500talet. Den svenska svartkonstboken finns på det kungliga biblioteket inlagd så du kan läsa den online.

Det är intressant att läsa om svensk folkmagi och svartkonstböckerna är något av de svenska grimoires. Just namnet är något missledande då de inte innehåller svart magi på det viset men de är gamla och något primitiva så vissa ingrediender och ritualer skulle vara djupt oetiskt och rent av olagligt idag.

Intressant läsning om gammal svensk trolldoms utövning och tradition.

Vad jag vet så finns det fler att läsa men inte just på nätet dock, de kan däremot beställas uppkopierade från kungliga biblioteket och andra bibliotek för en summa av 600kr om jag inte minns fel.

Trevlig läsning!

Den Svenska svartkonstboken hittar du här: ———-> http://www.kb.se/OT/Svartkonstbok.htm <———— Den lättlästa boken.

Isländs svartkonstbok: ——->http://katalog1974.raa.se/katalog1974/ipac/BookView.jsp?BookId=14&PageNo=10&MetaView=false <———–

Info om Islänsk Svartkonstbok: ——-> http://katalog1974.raa.se/katalog1974/ipac/BookView.jsp?BookId=14&PageNo=10&MetaView=true <———– där kan man med läsa boken.

2 kommentarer på “Svartkonstbok – gratis läsning online

Add yours

  1. Intressant!

    Sv: en fin berättelse. Tack för att du delade den med mig 🙂 alla föds vi som starkt andliga, rena och nära till det gudomliga. Du kanske fick skåda det genom henne, och hon blir nog en stark häxa i framtiden. ”Häxbarn” brukar bli starkare än sina föräldrar så var beredd på det 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: