Meditationsövning – Ta ner månen

En enkel men effektfull meditationsövning du kan använda för att samla kraft före en ritual eller besvärjelse (eller varför inte använda den som en fullmåneritual), praktisk taget före allt möjligt magiskt arbete. Eller bara för att hämta energi och slappna av en stund i ensamhet.

Gör det bekvämt för dig med sköna dofter, avslappnande musik och mysig belysning. Föredrar du mörkret går det också bra eller att ha tända ljus. Välj en bra plats, antingen liggandes eller sittandes. Skall du sitta kan det vara skönt att ha någonting som stöttar upp i ryggen. Väljer du att ligga ner så ha bekväma slappa kläder som inte sitter åt, även att ligga plant och raklång kan hjälpa.

Jag brukar börja med min andning, du kan känna luften, hur den rör sig i dig. Hur din kropp svarar på den.

Nu börjar du räkna andetagen, räkna hur du andas, andas inte efter hur du räknar. Räkna upp till åtta för att sedan igen börja på ett.

Nu kommer alla möjliga tankar att försöka dyka upp till ytan, låt dom komma och försvinna utan att ta fäste vid dom. I sinom tid tystnar dom och du hittar lugnet.

Visualisera nu månen i sin fas strax ovanför dig. Du ser hur den strålar och känner hennes närhet. Den är underbar och nära, den fyller dig med kraft. Visualisera den ovanför alla dina chakran, Börja uppifrån, och låt månen stanna en stund vid varge chakra och känn energin stråla in mot dig. Fylla dig med kraft och ljus.

När du är färdig, tacka månen och visualisera hur den förflyttar sig tillbaka till sin plats på himlavalvet i universum.

Andas en stund och kom tillbaka till din kropp, känn kraften i dina muskler, graviditationen och börja röra på dig smått.

Eftersom denna meditationsövning kan få dig att ”sväva uppe i det blå” så att säga är det bra att jorda sig efteråt. Det är att rekomendera i allt arbete med månen/månmagi. Strunta inte i det.

Fler meditationsövningar finner du under kategorin ”meditationsövningar” eller etiketten ”meditation”, meditation is the key to our  soul, it is a trip to universe.

Du kanske även är intresserad av:

Jordande meditationsövning – att jorda sig är bra då man arbetar med magiskt arbete, efter astralresor, efter medialt arbete mm

Månens symbolik och associationer

Månens gudar och gudinnor

Månens faser i magisk mening och kalender för månens faser år 2011

Annonser