Pendel, inklusive tre pendelkartor, pendel läsare

En pendel kan användas till mycket, leta fram vatten i marken, healing, tolka och upptäcka energier. Den är ett bra redskap i magi och ritualer men även i det andliga, spirituella och mediala. Man kan även spå med en pendel – då menas det att man rådfrågar/kommunicerar med ett väsen eller ande som svara med hjälp av en pendelkarta du hittar längst ner i inlägget.

Ofta är pendeln av klar bergskristall med kan vara utformad av diverse olika stenar och även metaller. Köp den som känns dig bra och nära. Eller gör en själv, ta en halkedja med en berlock på, en ring eller någonting annat som är dig kärt. Det absolut enklaste sättet att göra en pendel på är att sätta en synål på lite tråd – vilket fungerar alldeles utmärkt.

Den kan användas för chakra healing, pendeln laddas med kraft och energi som du du överför till dig själv genom att hålla den ovanför ditt tredje öga och andra chakran. Beroende på hur pendeln rör sig när du håller den mot kroppen berättar balansen om dina chakran och upptäcker deras energier. För att se hur pass i balans chakrorna är, sitt i skräddarställning framför en spegel. Håll pendeln framför respektive ställe på kroppen där chakrat är. Pendeln kommer att börja röra sig när den känner av energin.

Tänk också på att om pendeln inte är laddad kommer energin från dig vid t ex en pendel-kartläsning.

Ett sätt att använda en pendel på är en så kallad pendelkarta (pendelläsare, pendeltydare), detta förutsätter dock att ett väsen svara dig (eller din egen intuition som kan också ge bra svar). Jag anser att alla slags frågor till pendeln fungerar på detta sätt. Vissa hävdar dock att det är stenens inneboende väsen.  Jag anser att stenen/nålen bara blir ett redskap en ande/guide/du eller liknande kan svara dig på.

Vill du dock prova så bör du tänka på att:

Är du alltför skrämd så låt helt enkelt bli, så det inte blir i stil som: Hjälp jag frågade pendeln och nu käns det som en närvaro/jag är rädd/ någon svarade.

Kasta en skyddande cirkel före (om du brukar göra det), tänd ljus och/eller rökelser och sätt på musik som gör dig lugn. En pendelkarta kan liknas vid ett Ouija-bräde eller anden i glaset så samma regler tillämpas. Brukar du inte kasta en cirkel så låt bli.

Först måste du ”lära” pendeln kartan det gäller de första gångerna, om det är en ny karta/pendel eller om du inte har gjort det på länge. Håll pendeln stilla en stund över varje bokstav och säg bokstaven högt, gå vidare till nästa osv…När du är färdig med Alfabetet (punkt, mellanslag och frågetecken) vickar du pendeln till nej och säger det högt respektive gunga upp och ner för ”ja”. För pendeln sedan till mitten, håll stilla en stund för att samla dig och börja.

Var respektfull

Börja med en hälsning som t ex ”Hej”.

Avsluta alltid med en fras så det blir tydligt att den måste gå som t ex ”Jag tackar dig för din tid och dina svar, men nu ska vi avsluta och du återgå”.

Använd den handen du skriver med.

Ha gärna någonting att dricka i närheten, man blir törstig! Även papper och penna kan vara bra om du vill skriva ner frågorna och svaren.

Om du inte har en relation med den som svarar (och vet med säkerhet vem det är) kan du inte lita på varge ord.

Om du får otrevliga svar så avsluta.

Det är bra att rena/stilla din pendel före och efter användning, för att nollställa den. Det gör du genom att förvara den i en stängd burk med havssalt/flingsalt, skölja i kallt vatten eller föra den igenom rök av lämplig växt. 

Här publicerar jag 3 st pendelkartor jag har gjort själv som fungerar bra för mig, ni får gärna spara och skriva ut dom :

Pendelkarta, pendel läsare 1:

              Pendelkarta, pendel läsare 2:

Som ni ser har jag döpt två pilar fel på bilden.

Som ni ser har jag döpt två pilar fel på bilden.

På de två första pendelkartorna fungerar höger-vänster-vänster-höger som ”Nej” och upp-ner-ner-upp som ”Ja” du kan också om du vill lära pendeln varv medsol=Ja, varv motsols=Nej – jag lyckades dock skriva fel på den sista pendelkartan.

Om pendeln står still i mitten är det antingen ingen där eller så vet den inte vad den skall svara, tänker eller bara tar paus.

Jag har inte haft med siffror, min erfarenhet är att de kan stavas till. Även storleken är anpassad, det tar för mycket energi med en för stor pendelkarta.

Läs även: Ladda dina magiska redskap med månens kraft – det kan du använda att ladda pendeln med.

Lycka till!

Annonser